Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.[zamknij]
Biuletyn Informacji Publicznej Gminy Dydnia
  
26-09-2021, Niedziela, 09:06


Jesteś tutaj ::
Strona główna Drukuj treść Poleć znajomemu Pomoc

Odpowiedzi n a zapytania do przetargu nieograniczonego pn.:

 Dotyczy przetargu nieograniczonego pn: „Dostawa samochodu ratowniczo –gaśniczego dl Ochotniczej Straży Pożarnej w Jabłonce”

  

Gmina Dydnia

RGGNiSO.271.7.2014

dn.24.07.2014r.

Wykonawcy/wszyscy

 

Dotyczy przetargu nieograniczonego pn: „Dostawa samochodu ratowniczo –gaśniczego dl Ochotniczej Straży Pożarnej w Jabłonce”

 

 

Na podstawie art. 38 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907, 984, 1047 i 1473 oraz z 2014 r. poz. 423).

W związku z otrzymaniem  zapytania dotyczącym przetargu pn: „Dostawa samochodu ratowniczo –gaśniczego dl Ochotniczej Straży Pożarnej w Jabłonce” od jednej z firm, która pobrała SIWZ przesyłam Państwu treść zapytań oraz odpowiedzi.

 

1.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie pojazdu na fabrycznie nowym i nieużywanym podwoziu z 2013 roku?

2.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie podwozia z tłokowym silnikiem spalinowym spełniającym europejską normę emisji spalin EURO 5?

Odpowiedź: Odpowiedź na powyższe pytanie 1 i 2 została już udzielona Wykonawcom we wcześniejszym zapytaniu przez jedną z firm. Zamawiający dopuszcza podwozie fabrycznie nowe z 2013 roku z silnikiem spełniającym normy emisji czystości spalin EURO V.

 

3.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie samochodu z silnikiem
o mocy 205 kW?

Odpowiedź: Zamawiający nie wyraża zgody na dostarczenie samochodu z silnikiem
o mocy 205kW.

 

4.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie samochodu, który ma mocowanie aparatów w minimalnym stopniu ograniczającym powierzchnię siedziska tylnej ławki?

5.        Pytanie: Czy Zamawiający  wyrazi zgodę na dostarczenie samochodu, który nie ma fabrycznego przetłoczenia tylnej ściany kabiny?

Odpowiedź: Odpowiedź na powyższe pytanie 4 i 5 została już udzielona Wykonawcom we wcześniejszym zapytaniu przez jedną z firm. Zamawiający dopuszcza podwozie
z mocowaniami na aparaty nie powodującymi ograniczenia powierzchni siedziska
i przestrzeni na nogi.

 

6.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie samochodu z ogumieniem pojedynczym na osi tylnej.?

Odpowiedź: Zamawiający nie wyraża zgody na dostarczenie samochodu z ogumieniem pojedynczym na osi tylnej.

 

7.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie samochodu wyposażonego
w zbiornik na środki gaśnicze wykonane z blachy nierdzewnej?

Odpowiedź: Zamawiający dopuszcza zbiornik na środki gaśnicze z blachy nierdzewnej.

 

8.        Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie pojazdu z osłoną ochronno-maskującą wykonanymi z blachy aluminiowej anodowej?

 Odpowiedź: Zamawiający dopuszcza pojazd z osłoną ochronno-maskującą wykonaną
z blachy aluminiowej.

 

9.        Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie pojazdu wyposażonego
a autopompę o wydajności 2723 dm3/min przy wydajności 8 bar.

Odpowiedź: Odpowiedź na powyższe pytanie 9 została już udzielona Wykonawcom we wcześniejszym zapytaniu przez jedną z firm. W trakcie toczącego się postepowania Zamawiający dopuścił autopompę o wydajności wynoszącej min. 2400 l/min. Przy ciśnieniu 8 bar. W związku z powyższym autopompa o wydajności 2723 dm3/min. mieści się w podanym zakresie.

 

10.     Pytanie: Czy Zamawiający wyrazi zgodę na dostarczenie pojazdu bez kompozytowej nadbudowy nad kabiną kierowcy.

 Odpowiedź:  Odpowiedź na powyższe pytanie 10 została już udzielona Wykonawcom we wcześniejszym zapytaniu przez jedną z firm. Zamawiający dopuszcza również zamontowanie na dachu  kabiny samochodu ratowniczo-gaśniczego belki  sygnalizacyjnej z napisem „STRAŻ” zabezpieczonej dodatkową osłoną jednakże nie zwiększającej wysokości pojazdu.

  

Proszę o zwrotne potwierdzenie otrzymania niniejszej korespondencji. Fax; 134303194 lub e-mail. st.pytlowany@gminadydnia.pl

 

 

Wójt Gminy Dydnia

Jerzy F. Adamski


Autor: Maciej Dżoń
Data: 2014-07-24 14:24:40
Udostępnił: Maciej Dżoń
Data: 2014-07-24 14:25:37

Rejestr zmian


Urząd Gminy Dydnia
Dydnia 224
36-204 Dydnia
tel. (0-13) 430 30 02
email: urzad@gminadydnia.pl
© ZETO-RZESZÓW Sp. z o.o., www.zetorzeszow.pl